Credo Journal — March 12

Nå som Trondheim snart fylles med matinteresserte fra hele verden for Bocuse d'Or, arrangerer Maskinhallen Nabopub kommende helg, fredag & lørdag fra kl 16:00!

Credo Journal — February 29
Heidi i Drivkraft

Om sild, smør og matproduksjon - blant annet

Credo Journal — February 27

Vi introduserer mars måned med nabopub her i Maskinhallen, fredag 1. og lørdag 2. Mars

Credo Journal — February 27
Takk for oss, Lilleby!

Siste service på Lilleby, Trondheim

Credo Journal — January 15

Jossa og Lilleby skal igjen Balkaniseres!

Credo Journal — December 17
Credo flytter til Nasjonalbiblioteket

Credo åpner neste år et nytt serveringstilbud ved Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo.

Credo Journal — November 22

1. desember fra kl 14:00

Credo Journal — November 16
Jossa-jul
Credo Journal — November 16

Rett etter jobben på 'Jossen', som naboen sa.

Hver fredag fra 17. november kl 14:00 steller Jossa i stand til after-work stemning, en ypperlig mulighet å ta med seg kolleger og venner og utforske den nye menyen vår, basert på råvarer fra dyktige, lokale produsenter.

Fordi afterwork kan lede til "økt samhold og ses iblant som en måte å treffes utenfor de vanlige arenaene og diskutere problemer og løsninger på en mer kreativ måte. Samtidig kan afterwork lede til gnisninger mellom de som deltar og de som ikke gjør det" - ifølge wikipedia, altså. Jossa tviler ikke et sekund. Se menyen her og book bord, eller drop innom!

Credo Journal — November 12
Kaffekurs med Pala 22. november

Lurer du på hva det innebærer å brygge ordentlig god kaffe? Hvor kommer den fra? Hvordan blir et lite grønt frø til den deilige og smaksrike drikken som vi elsker å nyte; til frokost, til lunsj, på jobb, i bilen, på restaurant, på tur, på hytta, til kake og mat og til hverdags og fest? En perfekt førjulsgave for alle: kaffekurs, onsdag 22. November med Pala hos oss på Credo Kompetansesenter på Lilleby!

Pala er et lite brenneri i Trondheim som startet i 2017 av Idar Ellingsen. Her brenner de spesialkaffe fra hele verden med hovedfokus på sør/mellom-Amerika og Afrika, og jobber med kaffe av høy kvalitet som er sporbar, i sesong og med spennende smaksprofiler. Kursholderne, Idar og Roy Davidsen, har lang erfaring som kaffebrennere, bartendere og kursholdere, og har reist rundt i flere kaffeland og besøkt bønder og gårder. Idar er en sertifisert Q-grader, to ganger norgesmester i kaffesmaking og har også to sølv fra norgesmesterskap i kaffebrenning. Til sammen har Roy og Idar over 40års erfaring fra kaffebransjen!


Kurset blander praktisk og teoretisk læring, og tar for seg grunnleggende prinsipper og teknikker for brygging av kaffe. Du vil lære mer om hvilke variabler som påvirker kaffebrygging, valg av bryggemetode (håndbrygg, presskanne, kokekaffe og kaffetrakter), dosering, brenningsgrad, kverningsgrad, ekstraksjon, bryggeteknikk og vann. Deltakerene får selv brygge på forskjellig utstyr under veiledning. Det blir også smaking av forskjellige kaffer, s å k l a r t!Og om man ønsker, kan man fortsette kvelden å gå videre til middag ned til Jossa mat og drikke.


NB: Kun 10 plasser tilgjengelige!
Billetter her: https://jossamatogdrikke.hoopl... 

Credo Journal — November 7
To build a pairing for the future


By our Sommelier, César Garduño

Most wine pairings are full of products (I am using this word because conventional wines have around 200+ chemicals, so I wonder if I can keep calling them wine) that come from the sommelier's best friend. Or the “buy 12 and take X for free”, without forgetting the “prestige” label, where, if we are honest, is about expensive wine you only want a photo for your fee. So let's eliminate this; what if I tell you that it’s possible to work solely with wines that have no chemicals added, rather than the ones naturally occurring with sulfites?

It is indeed possible to have a pairing where the winery is working with low intervention, which makes sense with the mentality of some restaurants about manipulating the ingredients - only the necessary so we can keep the essence of it. There is, of course, the fact that depending on where in the country you can choose to keep it local, or within your continent. You can find amazing low-intervention wines from México and Slovakia, just to name but a few, however, the title says “for the future”, where the ideal keeps it as local as possible. To support your region, neighbour farmers, and most importantly; to reduce the carbon footprint in aspects of the wine process. There is of course the problem of the limited quantity when you work with these wines, but that's also the fun of it, right? To keep showing them to the world and supporting projects that truly make sense for the environment.

Can we make it even more sustainable? From these niche wineries, we can look into what they are doing in terms of these specific things; electricity is a big one, a lot of wineries are working completely with gravity and animals in the vineyard, the ones that help to the biomass and lead us to the most important of all, regenerative agriculture, where it changes from palace to place but the goal is the same, to restore the soil and the ecosystem health.

Maybe we can go deep a little bit more, I promise it is the last one, but hey! The title says “for the future”, but we need to start thinking about it yesterday right? And it's about the beautifulness of the bottle itself, how much does it weigh? The less will lead to reducing CO2 wherever it is processed, and wherever they are transporting it to. What material is that label about? It looks amazing in my Instagram story but might go to the trash after, if we are lucky enough to have the recycle bin.


Credo Journal — November 2
Credo Journal — October 28
Kraft
Credo Journal — October 20
Credo Journal — October 13
Credo 25 år

9125 dager...

Credo Journal — August 10
Credo Journal — August 9
Heidi Bjerkan til Arendalsuka 2023

Heidi til Arendalsuka 2023

Credo Journal — August 8

Mandag 25. september kl 18:00

Credo Journal — August 6
Prosjektmedarbeidere søkes på Credo Kompetansesenter
Credo Journal — July 11

Ost og melkefermentering sa du? Selveste Trevor Warmedahl kommer til Jossa 3. august!

Credo Journal — June 29
We're soon off on Summer Holiday
Credo Journal — June 2

Onsdag 7. juni 17:00 - 19:00

Credo Journal — April 12
Produsentbesøk fra Slovenia

Druer på Jossa 19. april 18:00

Credo Journal — April 12

Vi gleder oss til å sette spaden i jorda!

Credo Journal — April 11
Hit med litt Jossaligheter

...det er på tide

Credo Journal — April 2

We are taking a well deserved Easter Holiday.

Credo Journal — March 7
Jossa drar på påskeferie

I år spenner Jossa skiene og tar seg påskefri!

Credo Journal — March 6

Pakk kofferten, Jossa flakser til India!

Credo Journal — March 1
Matassa til Jossa!

Matassas egen Tom Lubbe til Jossa!

Credo Journal — March 1

Storfint besøk under Trondheim Vinfest

Credo Journal — February 28
Jossas fristelse!
Credo Journal — January 18
Credo x Students

With the start of the new year, we’re excited to share that we will treat students with a special offering.

Credo Journal — December 2

Vi søker servitører til Sirkus Credo og kjøkkensjef på Jossa mat og drikke

Credo Journal — November 23
Druer på Jossa

Glad i et godt glass? Fra ulike deler av verden? Daaa er nok Druer på Jossa noe for deg.

Credo Journal — November 18

Lunere måte å gå inn i jula på finnes ei. Velkommen 18. desember - til juleavslutning og årets aller siste åpningsdag.

Credo Journal — October 14
Mormor Ella inviterer til Kjøtt & Påsse

Onsdag 2. november inviterer Jossa til storslått besøk og en tradisjonsrik aften når mormora til Credos kjøkkensjef Live byr på Kjøtt & Påsse!

Credo Journal — August 15

Bli med på fermiteringsfesten sammen med fermenteringsguruen over alle guruer - Sandor Katz!

Credo Journal — August 9
Jossa er klar for litt jazz!

Søndag 28. august kombineres matservering, musikkutøvelse og nytelse av et godt måltid med noen av jazzens fremste. En vanskelig kombo? Kanskje. Men Jossa har trua!

Credo Journal — May 20
Sirkus Credo søker servitører og ekstrahjelp


Credo Journal — May 8

Da er det så du om vi er små du, er vi med likeveeeeel. Jossa er såååå glad for å dele at vi er åpen 17. mai! 🇳🇴

Det blir masse godt på menyen og som alltid, god søttende mai stemning. Det er en av hennes favorittdager, faktisk (personlig starter hun dagen med en ispinne kl 06.00 sharp)

Se menyen her

Åpen 12:00 - 18:00 - men du, bestill bordet ditt på forhånd!

Hipp Hipp Hurra!

See less

Credo Journal — April 5
Lillebypåske

Jossa gleder seg til påsken, og til dere tar turen til Lilleby med venner og familie!

Credo Journal — August 2

ENDELIG ÅPNER JOSSA PÅ SØNDAGER IGJEN!

Grunnet situasjonen har Jossa hatt tid til å guugle og lese bøker (måtte på loftet må vite, biblioteket har vært stengt!) for inspirasjon. Her fant hun historien om pastrami, og bestemte seg for å åpne en aldri så liten 'Deli de Jossa'. Du trodde kanskje amerikanerne oppfant konseptet?

Nei, ordets opprinnelse kommer fra det tyske 'Delikatessen" og er fra 1800-tallet. Europeere som immigrerte til USA tok det med seg og ble en hit det sene 1900-tall. Sådet. Jossa lager blant annet:

Surdeigstoast med pastrami og pepperotsennep, tomat, salat og østavind
Jossas pølse m/ketchup, pepperotsennep, salat og sprø løk
Crab roll med krabbe fra Hitra, pepperrotsennep og sprø løk. Og noe meget godt, sprudlende i glasset!

Se hele menyen her

Hver søndag 10:00 - 15:00

Velkommen!


Credo Journal — September 22
Booking for juli, august og september 2020 åpner 1.mai
Credo Journal — March 8

Jossa søker entusiastiske personer som er naturlige lagspillere som kan motivere og engasjere. Om man har tidligere ledererfaring sees det selvfølgelig på som positivt, men ingen krav. Du må ha øye for detaljer og ha en profesjonell tilnærming til alt du gjør. Du må ha god kompetanse innen mat og vin og være interessert i filosofien vi står for og jobber med til daglig. Det er en forutsetning at man klarer å håndtere en arbeidsfordeling mellom operativt og administrativt arbeid.

Håper å høre fra deg!

Søknad kan sendes til heidi@restaurantcredo.no

Foto: Geir Mogen

Credo Journal — November 7
Julelunsj buffet på Jossa

Vi har gleden av å lansere årets julelunsj buffet på Jossa Mat & Drikke. Trykk deg videre for å se menyen som vil være gjeldende fra tirsdag 12. november til lørdag 21. desember. 

Credo Journal — February 3

Tirsdag 5. februar starter grisens år! Kineserne feirer vårfestival og nyttår i to uker til ende. Jossa feirer også med mat hun har tenkt på siden den gangen hun var i Hong Kong...

Credo Journal — January 3
Jossa drar til Thailand

Midt i gata i Bangkok har hun nettopp fortært den beste sjømaten hun har vært borti. Det er sterkt, salt, syrlig - Det renner i nese og øyer, det brenner på leppene.

Credo Journal — October 24
Credo Journal — August 14
Jossa goes to Korea
Credo Journal — January 10

Med bakerovn i hus, lokale mel og kornarter i strisekkene og med god hjelp av Ille Brød Surdeigsbakeri* startet vi opp et lite håndtverksbakeri på Finnes Kafé i September 2017. 

Credo Journal — January 10
Grønne omgivelser

Vel i hus på Finnes Kafé så blomstrer det for fullt i parsellhagen på Lilleby. 

Credo Journal — January 10

Vel tilbake fra Mexico ble ikke lysten på eventyr mettet for Jossa.

Credo Journal — January 10
Jossa til Mexico

Etter et lengre opphold på hjemmebane, hvor Jossa har nytt godt av både sild, svinekjøtt og akevitt, pakker Jossa kofferten og sikter mot varmere strøk. Jossa har savnet tropiske frukter, de eksotiske smakene og ikke minst de livlige rytmene – Mexico, watch out! 

Credo Journal — January 10

Jossa setter seg opp i stolen, tar en slurk kaffe og tenker på hva hun smakte i går. Det er utvilsomt det beste i Norge sier hun høyt til seg selv. Men hvor går egentlig grensene for smak, og hvem bestemmer hva som er godt og vondt, fortsetter hun mens koppen snart er tom. Med råvarer fra trøndelag, så burde man kunne lag hva som helst, men hvem avgjør hva som er best akkurat her?

Credo Journal — January 10
Jossa på hjemmebane

Jossa ser utover Ripa på den store båten. Hun tar dype trekk av den friske lufta, helt inn. Det er som om lungene har lengtet etter den kjølige fuktige lufta.

Credo Journal — January 10

Jossa ser nedover dalen. Hun har vandret i et par dager fra Trondheim. Nå har hun endelig møtt Tobias, en som er kjent i dalen.

Credo Journal — January 10
Jossa til Østerike

Jossa står på stasjonen med sekken full av tjærepastiller og kandisert angelicastang, en god porsjon med isterban, en falukorv og en limpa. 

Credo Journal — January 10

Heidi Bjerkan is a Norwegian chef, our chef de cuisine and owner of Credo. Now she is running the food-triangle Credo Restaurant, Jossa mat og drikke and Finnes Kafé at Lilleby, Trondheim.

Credo Journal — December 15
Fannremsgården, Orkdal

Milk, Sour Cream, Butter and Cattle of historical scope.

Credo Journal — December 15

Vegetables and other edible growths, duck eggs, duck meat, pork and fresh milk.