Om oss

Jossa er opptatt av læring, reise og god mat og drikke. Vi jobber tett med produsentene og i 2022 fikk vi Michelin Bærekraftpris og Bib Gourmand. Vi er opptatt av smaker fra Norge - men ser også ut til verden hvor vi lar oss inspirere av andre kulturer sine tradisjonelle retter.


Jossa mat og drikke

Jossa er lillesøstera til Credo restaurant, og er bygd på legenden Josefine Augusta Halvorsen som bodde i Credoveita på 70-tallet. Hun er en nysgjerrig, ujålete og raus dame. Selv om Trondheim står hjertet hennes nærmest, har hun en umettelig utferdstrang i verden. Hva trigger henne? Jakten på de rene smakene. Rettene må ha jordnær betydning for å smake det lille ekstra, ifølge Jossa. Hun ønsker å forstå verden gjennom mat. Vi er veldig glade og takknemlige for å få fortsette historiene hennes videre, gjennom Jossa mat og drikke.

Nå bor hun i Maskinhallen her på Lilleby, et viktig kulturminne fra industrieventyret i Trondheim. Her produserte Berg Maskin landbruksmaskinprodukter fra 1948 til 2007. På denne måten var bygningen et viktig knutepunkt mellom by og land etter hvert som landbruket ble mer effektivisert.

Finnes Villa

I ærverdige Finnes Villa av arkitekt Gabriel Kielland, holder Credo Kompetansesenter til. Dette var tidligere Finnes barnehjem og ble bygd på eiendommen Jægershvile på Lilleby i 1907, med midler fra Hans Wingard Finnes’ legat for hjemløse barn.

Credo Kompetansesenter sine tre rom er bygd opp for å skape kreativitet, undring og nysgjerrighet og alle rom kan tilpasses deres behov, med ulike bordoppsetninger. Rommene har et unikt særpreg med lang historie, så er du ute etter en litt annerledes opplevelse med viktig kunnskap i omgivelsene så er dette et flott alternativ for dere.

Ønsker du å leie Jossa mat og drikke eller Finnes Villa?

Start samtalen med oss på brev@jossamatogdrikke.no.

Se bilder av våre lokaler HER.