Tom Lubbe og Matassa til Credo

Credo Journal — mars 1

Storfint besøk under Trondheim Vinfest

“Det er to forskjellige typer vin. Det er teknisk laget vin som har over 200 forskjellige tilsetningsstoffer man lovlig kan bruke. Og så er det vin laget av druer…” - Tom Lubbe

Vi gleder oss veldig til å få besøk av selveste Tom Lubbe under årets Trondheim Vinfest! Sørafrikaneren er kjent for å lage noen av verdens beste naturviner på gården Domaine Matassa i Roussillon, Frankrike. Et sted han flyttet til etter at han ikke fikk eksportere viner fra Sør-Afrika, da landet mente han ville ødelegge landets vinrykte. Côtes Catalanes i Roussillon er glad for det i dag, for aldri har de fått så mye oppmerksomhet som etter at han etablerte seg der i 2002 sammen med partneren Natalie. Selv om Domaine Matassa først ble grunnlagt kort tid etter årtusenskiftet, har det allerede kultstatus blant vinkjennere.

Domaine Matassa ligger omgitt av tett skog ved foten av Pyreneene, og har nå 14 hektar med vingårder, hvorav de fleste er omgitt av middelhavsbusker, sedertre, fikentrær og rosmarin. Biodynamisk dyrking fra sin vakreste side. Siden terrenget kan være utfordrende, hjelper hester til med dyrking av jorda. Vinene, som er forseggjort håndlaget i små mengder, er mineralske, rike og elegante. Her gjelder ‘mindre er ofte mer’.


Lørdag 29. april får kveldens gjester gleden av å nyte noen av Matassas viner sammen med vår egen Credo-meny - presentert av Lubbe selv.

Velkommen til Credo. Reserver bord.


Andre artikler

Heidi i Drivkraft

Takk for oss, Lilleby!

Credo flytter til Nasjonalbiblioteket

To build a pairing for the future

Blodet gjennom årene

Kraft

Kokken, havet og framtida

Credo 25 år

Vi søker Restaurantsjef hos Credo Restaurant

Heidi Bjerkan til Arendalsuka 2023

Musikalsk helaften med Kamfest

Vi tar snart sommerferie

Credo Kompetansesenter

Happy Easter

Bookings for April, May and June are open

Credo x Students

Booking for January, February and March 2021 opening November 1st

Heidi Bjerkan

Fannremsgården, Orkdal

Skjølberg Søndre, Svorkmo