Hit med litt Jossaligheter

Jossa Journal — april 11

...det er på tide

Lilleby, Trondheim, Norwege
Onsdag 11. april 2023

Jossa har alltid likt å stå på kjøkkenet, og aldri noe galt med det. Det er jo her hun hører hjemme, når hun ikke er på reise. Men, visste du at det tar bare 48 sekunder å gå fra Jossa over til storebror Credo sitt kompetansesenter? Jøie, det er mye spennende som skjer der. Jossa har blitt inspirert av å være med barna. Det er de som er fremtiden. Og kokebøker er fine å lese - men hodet må forstå, og hendene utføre. Kompetansesenter er typisk for Credo, han er alltid noen steg foran, og her kommer Jossa etter og vil være med.

Å lage mat til andre, er omsorg i praksis. Gjennom hva vi spiser og serverer gjestene våre, ønsker vi å signalisere hvem vi er og hvilke verdier vi vil videreføre.
Videreføring, er viktig om dagen, vet Jossa.

Hun måtte ta seg i det da en kokke-kollega tok henne i å snike seg ut til kompetansesenteret. Det fikk henne til å tenke, at det er kanskje på tide å tenke annerledes. Være fri til å faktisk ta seg de turene tilbake til Sverige og Serbia, og være mer sammen med barna som trenger hennes lærdom. Credo har modnet smør og en kålterrine laget over flere måneder. Jossa er opptatt av brød og melk. Grunnlaget. Hvit saus, kjøttkaker, SODD. Nordmenn har stått i hustri vær og vind og tråkket opp mark så vi kan vandre hindringsløs og spise fantastiske norske matretter. Vi må ikke glemme, for hvem blir vi da? Grøsse-Jossa vil ikke tenke på det engang.

Såh. Ikke noe tåreskvip her altså (enda), men daglig drift på Jossa mat og drikke er historie - for nu! Det blir eventer, det blir vinsmaking, det blir gjestespill. Blant annet. Vi tar en “soft” redusering så du ikke får abstinenser, du vil fortsatt få a la carte og dagens fristelse alle fredager og lørdager i april, før Jossa sier MAI kom skjønne milde, la oss gjøre morsomme greier!

Det er ettermiddag på barnas kompetansesenter.
Ronja Røverdatter i Mattisskogen streifer Jossas tanker. Elsker Astrid Lindgren.

Hit med lite farligheter! ropar hon.

Jag har väntat länge nog nu!

Hit med lite Jossaligheter, tenker Jossa.

Vi vil veldig gjerne stelle i stand alle typer festligheter med deg! Konfirmasjon? Jah. Bryllup? Såklart. Fest? Alltid. Send til brev@jossamatogdrikke.noAndre artikler

Nabopub - 15. & 16. mars

Nabopub i Maskinhallen

Balkanfest på Jossa!

Åpning av ny paviljong på Jossa

Jossa-jul

Rett etter jobben på Jossa

Konsert med Svein Folkvord & Vigleik Storås

Ost med Trevor Warmedahl

Kua mi, jeg takker deg!

Produsentbesøk fra Slovenia

Jossa drar på påskeferie

Jossa flakser til India

Matassa til Jossa!

Jossas fristelse

Druer på Jossa

Årets juleavslutning

Mormor Ella inviterer til Kjøtt & Påsse

Sandor Katz kommer til Jossa!

Jossa er klar for litt jazz!

17. mai på Jossa

Lillebypåske

Jossas Deli på Søndager

Jossa drar til Kina

Jossa drar til Thailand

Meinklang på Jossa

Jossa til Korea

Jossa til Thailand & Laos

Jossa til Mexico

Lokalt grogrunnlag

Jossa på hjemmebane

Jossa til Sverige

Jossa til Østerrike