Heidi Bjerkan

Credo Journal — januar 10

Heidi Bjerkan er en norsk kokk og kjøkkensjef. I dag driver hun mat-triangelen Credo Restaurant, Jossa mat og drikke og Edoramen på Lilleby, Trondheim.

Heidi vokste opp i Trondheim og i båten til bestefaren på Garten langs Trøndelagskysten. Her knyttet hun sterke bånd til jord og vann, som siden er å se i hennes matlaging.

Bjerkan sin karriere innenfor kokkeyrket startet allerede som attenåring da hun begynte sin sommerjobb på Østbanekafeen. Der forstod hun raskt at hun ville jobbe med mat. Det høye tempoet et kjøkken innebærer var til stor begeistring for Bjerkan, som er rastløs av natur. 

Bjerkan er omtalt som en høyt respektert kokk med en kompromissløs, engasjert og grundig visjon om fruktbart land, råvarenes ubenyttede ressurser og framtidens bonde. 

Bjerkan har alltid vært opptatt av å jobbe bærekraftig, noe som gjenspeiler seg i kvaliteten Credo står for. Med sterk interesse og dedikert ansvar, har Bjerkan i senere tid rekonstruert og utvidet hvordan drive restaurant med et ideal om at næringen kan livsgi lokale bønder i et voksende kommersialisert landbruk. De tette samarbeidene med gårdene Skjølberg Søndre og Fannremsgården er eksempler på hvordan Credo ønsker å bringe fram de lokale bøndenes håndarbeid.

For Heidi er det bøndene som er heltene, og det er produsentene som skal skinne. Gjennom måltidet på Credo tar hun med gjesten på hennes tur gjennom gårdene, sjøen og skogen der råvarene kommer fra.

Heidi Bjerkan ble i 2015 kåret til Årets Kjøkkensjef, fikk i 2017 både Ingridprisen og Matprisen for sitt engasjement for bedre mat og et bedre landbruk, og ble i 2019 kåret til Kokkenes Kokk. 

Andre artikler

Vi søker Restaurantsjef hos Credo Restaurant

Heidi Bjerkan til Arendalsuka 2023

Musikalsk helaften med Kamfest

Vi tar snart sommerferie

Credo Kompetansesenter

Happy Easter

Tom Lubbe og Matassa til Credo

Bookings for April, May and June are open

Credo x Students

Booking for January, February and March 2021 opening November 1st

Fannremsgården, Orkdal

Skjølberg Søndre, Svorkmo