Credo flytter til Nasjonalbiblioteket

Credo Journal — desember 17

Credo åpner neste år et nytt serveringstilbud ved Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo.

Sammen med Nasjonalbiblioteket skal vi også utvikle et formidlings- og serveringskonsept med fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie.

Frem til nå har vi drevet Michelin-restauranten Credo Restaurant & Bistro, Jossa Mat og Drikke, Edoramen og Credo kompetansesenter i Trondheim. I tillegg driver vi mathallen Vippa i Oslo. Nå avsluttes et kapittel i Trondheim, for å åpne nye.

– Ved relokalisering av Credo og samarbeid med Nasjonalbiblioteket, ser vi muligheten for å nå ut til et bredt publikum med kunnskap om norsk matkultur og bærekraft, sier grunnlegger og eier av Credo, Heidi Bjerkan.

Credo Restaurant fylte 25 år i oktober 2023. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og den første grønne stjernen som hadde blitt gitt av Michelin guiden. Her ble Credo berømmet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter, foredlingen av råvarene og formidling til gjestene.

– Kunnskap er vår største rikdom, og kunnskapsformidling vil være en integrert del av serveringstilbudene. Mat er et av de viktigste virkemidlene for å bringe mennesker sammen. Vi ønsker å bli en del av en destinasjon og et møtested hvor alle kan føle seg hjemme, sier Bjerkan.

I Nasjonalbibliotekets ærverdige bygg fra 1913 blir de del av en allerede omfattende formidling av norsk kulturhistorie til allmennpublikum i et aktivt kulturhus.

– Vi er enormt glade for samarbeidet med Credo, sier direktør for kulturformidling ved Nasjonalbiblioteket Eline Skaar Kleven. – Ikke bare gir det publikum et nytt serveringstilbud av svært høy kvalitet, men med Credos store kunnskap og kompetanse om norsk matkultur bringer de med seg en svært spennende utvidelse av formidlingstilbudet i Nasjonalbiblioteket.

Credo og Nasjonalbiblioteket har inngått en intensjonsavtale, og skal nå i en periode framover sammen utvikle og spisse konseptet. En avtale om drift vil være på plass tidlig i 2024, med planlagt oppstart til sommeren eller høsten neste år.

Du kan fortsatt oppleve Credo i Trondheim, book bord i Januar 2024 her

For mer informasjon, kontakt:
Presseansvarlig Nina Bræin, e-post: nina.brain@nb.no, mobil: 951 50 912
Avdelingsdirektør Eline Skaar Kleven, e-post: eline.kleven@nb.no, mobil: 977 08 556
Credo, e-post: press@restaurantcredo.no

Andre artikler

Heidi i Drivkraft

Takk for oss, Lilleby!

To build a pairing for the future

Blodet gjennom årene

Kraft

Kokken, havet og framtida

Credo 25 år

Vi søker Restaurantsjef hos Credo Restaurant

Heidi Bjerkan til Arendalsuka 2023

Musikalsk helaften med Kamfest

Vi tar snart sommerferie

Credo Kompetansesenter

Happy Easter

Tom Lubbe og Matassa til Credo

Bookings for April, May and June are open

Credo x Students

Booking for January, February and March 2021 opening November 1st

Heidi Bjerkan

Fannremsgården, Orkdal

Skjølberg Søndre, Svorkmo